[rev_slider_vc alias=”homepage”]

Praat over kindermishandeling

Stichting Praat

Stichting Praat doorbreekt het zwijgen over kindermishandeling. Praten is de meest effectieve manier om kindermishandeling te bestrijden. Dus praten onze ervaringsdeskundigen tijdens de scholingen, gastlessen en workshops. Als we leren over kindermishandeling te praten, leren we het ook beter te herkennen en krijgen kinderen en ouders eerder hulp.

De cijfers zijn schrikbarend. Elk jaar worden in Nederland ongeveer 119.000 kinderen mishandeld. Zo’n 50 kinderen sterven aan de gevolgen hiervan.

Stichting Praat hangt de vuile was letterlijk buiten. Schrijf je ervaring, gedachte of je gevoel hier op. Wij zetten het op een kledingstuk.

SignalenWijzer

In samenwerking met Spelpartners heeft Praat een trainingsspel ontwikkeld om gedragingen en signalen van en rondom een kind met elkaar te delen.

Posters

Om kindermishandeling letterlijk achter de voordeur vandaan te halen, brengt Praat vier keer per jaar een Praatposter uit. Zie hier alle posters.

Geen evenement gevonden

Nieuws

Vuilewasmanifestaties tijdens Week tegen Kindermishandeling

Stichting Praat hield donderdagmiddag 17 november de manifestatie ‘Groningen hangt de vuile was buiten’ in winkelcentrum Paddepoel.

Première ‘Waar Geen Woorden Voor Zijn’ groot succes

‘Waar geen woorden voor zijn’: “Een genuanceerde, rauwe, mooie voorstelling over het onbespreekbare. Loodzwaar onderwerp wordt beetje lichter gemaakt.”

Samenwerking met theatergroep Jonge Klei

Vorig jaar is Praat benaderd door theatergroep Jonge Klei om mee te denken over een voorstelling over seksueel misbruik bij kinderen. Dit sprak ons direct aan omdat we ons al 10 jaar inzetten om kindermishandeling bespreekbaar te maken. Daarbij maken we ook heel graag gebruik van kunst.