‘Waar geen woorden voor zijn’: “Een genuanceerde, rauwe, mooie voorstelling over het onbespreekbare. Loodzwaar onderwerp wordt beetje lichter gemaakt.”

“Er zijn werelden die je niet kent of alleen van horen zeggen. ‘Waar geen woorden voor zijn’ heeft met woorden een onbekende wereld voor me geopend”.

Dit zijn twee citaten uit recensies die gister geschreven zijn na de première van de voorstelling. Het is theatergroep Jonge Klei gelukt om een voorstelling te maken over seksueel misbruik van kinderen waarin alles gezegd wordt wat gezegd moet worden. Waarin ruimte is voor nuance en voor het stellen van pijnlijke vragen. Waarin óók gelachen kan worden zonder dat dit afbreuk doet aan de ernst van wat er voor onze ogen afspeelt. Dat is ongelofelijk knap.

De urgentie om over seksueel misbruik van kinderen in gesprek te gaan, was na de voorstelling voelbaar in de zaal. En tijdens het nagesprek bleek dat de woorden die Jonge Klei gebruikt om het verhaal van kleine Eefje, Evie en Eef te vertellen, helpen om het gesprek te starten. Om samen met het publiek te onderzoeken waar het ongemak zit, waarom ‘we’ er liever niet over praten en dat ‘we’ er daarmee voor kiezen om niet naast het kind te gaan staan wat onze hulp zo hard nodig heeft.

Stichting Praat was er al van overtuigd dat deze voorstelling er moest komen en dat deze ook gespeeld moet worden. Na gister is die overtuiging alleen maar groter geworden

De voorstelling is geschikt voor iedereen die met kinderen en volwassenen werkt. Bijvoorbeeld in het onderwijs, in de GGZ, kinderopvang, in de gezondheidszorg. Of voor iedereen die met kinderen en volwassenen gaat werken. Bijvoorbeeld op Hogescholen.

De voorstelling kan ook op locatie gespeeld worden tijdens studiedagen, congressen of netwerkbijeenkomsten.

Neem contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden: miranda@praat.brandformers.nl 

‘Waar geen woorden voor zijn’ is niet alleen een bijzonder knap gemaakte voorstelling, het is een must see om seksueel misbruik van kinderen te bestrijden.