Iedereen heeft vrienden nodig, om mee te praten, te lachen en te huilen. Daarom vragen we uw aandacht voor Vrienden van Praat. Een campagne die we starten om het draagvlak voor Praat te vergroten.

Zeker in het afgelopen jaar is nog meer duidelijk geworden dat vooral in moeilijkere tijden, je de steun en betrokkenheid van vrienden heel hard kan gebruiken. Een netwerk om je te helpen als het even niet lukt, een vangnet wat zich om je heen sluit om je te beschermen. Stichting Praat heeft dat ook nodig en onze directeur, Ted Kloosterboer, vertelt waarom.

Het woord aan Ted
Iedereen die mij kent weet dat ik als kind mishandeld ben. En iedereen weet ook dat ik het geluk heb gehad dat ik mijn trauma’s goed heb kunnen verwerken.
En als je nu aan mij vraagt ‘ben je gelukkig’ dat ik dan uit de grond van mijn hart antwoord ‘Ja! Ik heb nu een heel gelukkig en rijk leven’. En dat rijke zit ‘m vooral in het feit dat ik een ontzettende mooie kring mensen om mij heen heb. Mijn vrienden. En met hen leef ik mijn leven en deel ik wat er in mijn leven gebeurt. En elke vriend is een unieke schakel in die kring.
Als ik onze kat heb moeten laten inslapen, na achttien jaar, dan bel ik M. Bij haar kan ik uithuilen en door mijn tranen heen lachen. Als ik naar een museum wil, dan doe ik dat graag met andere M. Zij heeft namelijk een bijzondere manier van kijken en leert mij om dat ook te doen. Als ik ‘het hele leven wil doornemen’ dan ga ik naar B en dan praten we eindeloos.
Als ik geïnspireerd wil worden, dan spreek ik af met N, hij plant altijd zaadjes in mijn hoofd waar nieuwe plannen uitgroeien.
En zo is iedereen me even dierbaar en weet ik dat als er ‘iets’ is, ik bij hen terecht kan en zij weten dat zij bij mij terecht kunnen. Ik voel me door hen gedragen, gesteund, gewaardeerd en geliefd. Zonder hen, nee dat kan gewoon niet.

Stichting Praat heeft ook vrienden, dat weet ik. Er zijn al heel veel mensen die ons een warm hart toe dragen, die een bijdrage leveren. Soms financieel, soms door vrijwilligerswerk, soms door ‘gewoon’ met ons mee te denken.
Maar we willen die kring graag uitbreiden. We zijn op zoek naar nog veel meer schakels die de kring rondom Praat groter en sterker kunnen maken.
Vrienden die ons willen helpen, die ons willen ondersteunen, die ons kritisch willen bevragen over wat we doen, die de handen uit de mouwen willen steken, die ons dragen bij het uitvoeren van onze missie. En daarom roepen we je op om Vriend van Stichting Praat te worden. Daarmee ondersteun je ons financieel en zorg je ervoor dat de stip die we aan de horizon hebben gezet steeds dichterbij komt; dat kindermishandeling een bespreekbaar onderwerp wordt zodat kinderen en ouders eerder hulp krijgen.

Als vriend van Praat
Vrienden die ons financieel steunen zullen er voor zorgen dat we onze scholingen ook kunnen geven aan organisaties die daar veel minder middelen voor hebben. En publieksacties kunnen blijven organiseren, zoals de Vuilewasmanifestaties; één van onze pijlers onder het doorbreken van het taboe. We kunnen verder met het door-ontwikkelen van de Signalenwijzer, zodat die voor nog meer doelgroepen te gebruiken is.

Maar door onze vriend te worden kunnen we ook de impact van wat wij doen vergroten. Met een groot netwerk van vrienden hebben we een luidere stem die opkomt voor kinderen én hun ouders die leven in onveiligheid of geweld.

Om te laten zien hoe blij we zijn met onze vrienden, geven we nieuwe vrienden een klein cadeautje. Tenminste als je dat wilt.
De eerste honderd vrienden ontvangen een uitnodiging voor de voorstelling ‘Geen woorden voor’, een voorstelling over seksueel misbruik, gemaakt door Maartje Wikkerink en Ingrid van Leeuwen. Wanneer en waar deze voorstelling gehouden wordt is nu nog niet bekend, maar als Vriend van Praat krijg je daarover natuurlijk zo snel mogelijke alle informatie.
Daarnaast kan je ook kiezen voor andere kleine cadeautjes, zoals het Praatposter boekje.

Dankzij de Vrienden van Praat blijven we keihard werken om de wereld voor alle kinderen veiliger te maken.

Kijk hier hoe je ons kunt steunen met jouw donatie.